Ylimääräinen kysely yhdistystoimijoille ja vapaaehtoisille Onnensillan poikkeustilanteesta

12.10.2023

Onnensillan tulipalon (1.1.2023) aiheuttama poikkeustilanne on aiheuttanut paljon huolta ja yhteydenottoja koskien yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan jatkuvuutta ja tulevaisuutta Hyvinkäällä. Uusista Onnensillan tiloista osoitteessa Hämeenkatu 21 (Hämeenkulma) tehtiin päätös Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnassa ja teknisessä lautakunnassa toukokuussa 2023. Neuvottelut tiloista ovat kuitenkin edelleen kesken Hyvinkään kaupungin ja vuokranantajan välillä. Hyvinkään kaupunki on kertonut pyrkivänsä saamaan neuvottelut päätökseen 13.11. mennessä ja tavoiteaikataulu Onnensillan muutolle uusiin tiloihin on tammikuussa 2024 remontin valmistuttua. Tiedotamme asiasta heti, kun neuvottelut on saatu päätökseen.

Koska poikkeustilanne on vaikuttanut saamamme palautteen mukaan olennaisesti monen yhdistyksen ja vapaaehtoisen toimintaan, julkaisemme nyt ylimääräisen kyselyn poikkeustilanteen vaikutuksista. Koostamme vastauksista yhteenvedon toiminnan päärahoittajalle STEA:lle, Hyvinkään kaupungille sekä päättäjille. Jokainen vastaus on siis ensiarvoisen tärkeä ja toivomme, että mahdollisimman moni yhdistystoimija ja vapaaehtoinen vastaisi kyselyyn. Näin pyrimme turvaamaan jatkossakin yhdistystoimijoille toimintaan soveltuvat, helposti saavutettavat ja esteettömät tilat sekä arjen yhdistystoiminnan tuen, jotta yhdistysten tekemä arvokas työ hyvinkääläisten ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi saadaan turvattua ja toiminta pysymään elinvoimaisena. Vapaaehtoisille toivomme voivamme tarjota jatkossakin mielekkäitä vapaaehtoistehtäviä ympäristössä, jossa on helppoa ja turvallista toimia ja henkilökunnan tuki on lähellä ja helposti saavutettavissa.

Yhdistystoimijoille tarkoitettuun kyselyyn pääset vastaamaan suoraan tästä linkistä: https://forms.office.com/e/D3KCdDJvTL

Onnensillassa vapaaehtoisina toimiville tarkoitettuun kyselyyn pääset tästä linkistä: https://forms.office.com/e/8EArDFNP62

Vastaathan kyselyyn 31.10. mennessä.

Kiitos kaikille Onnensillassa toimiville yhdistystoimijoille, vapaaehtoisille, toimintaan osallistuville ja yhteistyökumppaneille joustamisesta, kärsivällisyydestä ja tuesta tässä haastavassa tilanteessa.

Kuvassa vaahteranlehtiä syksyisellä nurmikolla