Uusia yhdistyksiä mukaan HyvYn toimintaan

25.11.2022

Hyvinkään Yhdistysten jäseniksi on liittynyt kolme uutta yhdistystä, lämpimästi tervetuloa mukaan HyvYn ja Onnensillan toimintaan! Alla lyhyet esittelyt näiden uusien, tärkeää ja innostavaa yhdistystoimintaa tekevien yhdistysten toiminnasta.


Vaihto-oppilaita tutustumassa eduskuntaan (kuvaaja: Minttu Auvinen)

Keski-Uudenmaan AFS-yhdistys

Yhdistys toimii koko Keski-Uudenmaan alueella järjestäen toimintaa alueen vaihto-oppilaille perheineen. 

Hyvinkään Matkailuoppaat ry

Hyvinkään Matkailuoppaat ry on vähän yli 60-vuotias kaupungin matkailukerhona aloittanut opasyhdistys.

Alussa "Opaskerhon jäsenet suorittivat Sveitsin urheilu- ja retkeilymajalla tammi-maaliskuun aikana sunnuntaisin päivystystä ja antoivat apuaan sunnuntaihiihtäjille. "

Nykyisin keskeisimmät opastusmuotomme ovat linja-auto- ja kävelykierrokset, rooliopastus, teemaopastukset, tarinalliset kokonaisuudet sekä kuvaopastukset ja esitelmät Hyvinkään alueella ja Hyvinkäästä.

Yhdistyksemme kuuluu Suomen Opasliitto ry:hyn ja nyt myös Hyvinkään Yhdistykset ry:hyn!

Hyvinkaan Matkailuoppaidenyhteiskuva (kuvaaja: Noora Lindholm)

Lahden seudun sukututkijat ry

Lahden seudun sukututkijat ry on Suomen suurin paikallinen sukututkimusyhdistys, jonka jäsenmäärä on noin 750. Yhdistyksen hyvinkääläisten jäsenten määrä on jatkuvassa nousussa, sillä paikkakunnalla ei ole omaa alan yhdistystä. Tänä vuonna päätettiinkin aloittaa jäsentapaamiset Hyvinkäällä.

 Lahden seudun sukututkijat ry:n Hyvinkään jäsenryhmän vetäjänä toimii Aino Helle. Ryhmä selvittää omia sukujaan, ratkoo yhteisvoimin tutkimustensa ongelmakohtia sekä tutustuu vetäjänsä johdolla alan moninaisiin uusiin menetelmiin.

Sukututkijoiden Hyvinkään jäsentapaaminen elokuussa 2022