TIEDOTE: ONNENSILLAN MUUTTO UUSIIN TILOIHIN HÄMEENKADULLE ON VIELÄ EPÄVARMAA

29.6.2023

TIEDOTE 29.6.2023

Hyvinkään kaupungin neuvottelut hyte-yhdistyksille vuokrattavasta tilasta osoitteesta Hämeenkatu 21 (Hämeenkulma) siirtyvät elokuulle.

Jos vuokrasopimus syksyllä allekirjoitetaan, tiloissa tehdään mm. esteettömyyteen ja tilojen toimivuuteen liittyvää remonttia syksyn aikana. Remontin toteutuksen aikataulusta ei vielä ole tietoa, joten tässä vaiheessa emme tiedä vielä muuton tarkempaa ajankohtaa.

Onnensillan Siltakadun kiinteistössä tullaan teettämään home- ja mikrobimittaukset elokuussa 2023 Hyvinkään Yhdistykset ry:n toimesta. Muuttoa ei voida lähteä toteuttamaan, ennen kuin tutkimusten tulokset selviävät. Tutkimuksilla halutaan varmistaa, että tulipalon aiheuttamista kosteusvaurioista ja sisäilmaongelmista kärsineessä rakennuksessa ollut irtaimisto voidaan turvallisesti siirtää uuteen osoitteeseen.

Tavoitteena on saada Onnensillan ovet auki ja toiminta käyntiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Hyvinkään Yhdistykset ry:llä ei ole tarjota yhdistyksille korvaavia tiloja ennen kuin remontti valmistuu ja muutto saadaan toteutettua. Korvaavia tiloja voi kysellä Hyvinkään kaupungilta osoitteesta https://www.hyvinkaa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/vapaaehtoistyo/tilavaraukset-jarjestoille-ja-yhteisoille/

Mikäli vuokrasopimus toteutuu, Hyvinkään Yhdistykset ry tulee maksamaan tiloista kaupungille vuokraa ja tulee hallinnoimaan tilavarauksia jatkossakin.

Hyvinkään Yhdistykset ry:n henkilökunta lomailee heinäkuun ajan, meidät tavoittaa taas sähköpostitse, puhelimitse ja viestein elokuun alusta alkaen. Tiedotamme jälleen elokuussa Onnensillan muuttoon ja tilojen käyttöön liittyvistä aikatauluista tarkemmin.

Onnensillassa toimineiden yhdistysten on tärkeää jo tässä vaiheessa varautua siihen, että Onnensillan tilat eivät ole yhdistysten ja toimintaryhmien käytössä vielä ainakaan syys-lokakuussa eikä Onnensillan avointa olohuonetoimintaa ja ryhmiä päästä aloittamaan syksyllä 2023.

Kuvassa luonnonkiviä järvenpohjassa