Pelastetaan Onnensilta: Onnensilta on elintärkeä hyvinkääläiselle yhdistysväelle (Mielipidekirjoitus Aamupostissa 9.4.2023)

9.4.2023

56 yhdistyksen kohtaamispaikan, Onnensillan, toiminnan jatkuminen on suuri ja avoin kysymys. Onnensillan hyvä sijainti kaupungin keskustassa sekä esteettömyys ovat mahdollistaneet sen, että sinne on järjestöväen ja muidenkin kuntalaisten ollut helppo tulla.

Onnensillan ovilaskurin mukaan jopa 300 kävijää voi käydä päivittäin, mikä osoittaa sen, että Onnensilta on otettu ”kantapaikaksi”. Sinne voi kuka tahansa poiketa lukemaan päivän lehdet, kahville, kohtaamaan ihmisiä, tutustumaan yhdistysten toimintaan tai erilaisiin avoimiin toimintoihin. Toiminta on monipuolista – jokaiselle varmasti löytyy jotakin.

Moni yksinasuva hakee juttuseuraa, jotta ei tarvitse yksin kotona olla murehtimassa vaivojaan tai maailman menoa.

On hyvin vaikea kuvitella, miten yhdistysten toiminta jatkuisi ilman Onnensillan kaltaisia tiloja. Kuka vastaa ihmisten, etupäässä iäkkäämpien, yksinäisyyden, vaivojen ja masennuksen lisääntymisestä vain siksi, että rahaa tällaisen toiminnan jatkumiselle ei löydy?

Moni vanha hyvinkääläinen on palannut juurilleen eläkkeelle jäätyään, moni juuri eläkkeelle jäänyt on muuttanut Hyvinkäälle lasten ja lastenlasten takia ja koska ovat kuulleet, että täällä on tällainen oiva paikka kohtaamisille ja tuttavuuksien solmimiselle. Olemme voineet olla ylpeitä tällaisesta kohtaamispaikasta!

Onnensillan tilat ovat Hyvinkään Kaupungin omistamat, mutta Hyvinkään Yhdistys ry:n hallinnoimat tilat. Hyvinkään Yhdistykset ry vastaa siis tilojen kuluista ja vuokratuloilla sekä STEAn avustuksella tämä onnistui.

Halvin ratkaisu lienee ottaa vakuutusraha siihen käyttöön, mihin se on tarkoitettu eli laittaa Onnensilta kuntoon!

Titta Laine

Hyvinkään Reumayhdistys ry

Hyvinkää