ONNENSILTA MUUTTAA VÄLIAIKAISIIN TILOIHIN KEVÄTKAUDEKSI 2024

28.11.2023

Hyvinkään Yhdistykset ry:n hallitus päätti 28.11.2023 kokouksessaan vuokrata Rentto Oy:lta väliaikaiset tilat yhdistysten ja matalan kynnyksen olohuone- ja ryhmätoiminnan käyttöön 1.1.-30.6.2024. Tilat sijaitsevat osoitteessa Hämeenkatu 18 (entiset Nordean katutason tilat). Yhdistyksen hallitus kiittää lämpimästi Rentto Oy:ta väliaikaisen hätäratkaisun mahdollistamisesta ja yhdistystoiminnan tukemisesta Hyvinkäällä pitkään jatkuneessa kriisitilanteessa.

”Olemme toukokuusta lähtien odottaneet kaupungin ja Hämeenkulman vuokrasopimuksen neuvottelujen valmistumista. Annetut arviot uusien tilojen käyttöönotosta ovat venyneet sitä mukaa, mitä pidemmälle vuosi on edennyt. Edelleenkään meillä ei ole tietoa siitä, milloin vuokrasopimus Hyvinkään kaupungin hyvinvointipalveluiden ja Hyvinkään Yhdistykset ry:n kesken allekirjoitetaan ja tiloihin tehtävät remontit päästään toteuttamaan. Hyvinkääläiset sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan yhdistykset ovat eläneet kriisitilanteessa koko vuoden ja monen yhdistyksen toiminta on kärsinyt tilanteesta merkittävästi, puhumattakaan niistä ihmisistä, joille toiminta on suunnattu. Tällä väliaikaisratkaisulla pyrimme turvaamaan yhdistyksille kaivattuja tiloja toiminnalle sekä päivisin että ilta-aikaan ja mahdollistamaan avoimen olohuone- ja ryhmätoiminnan kevääksi, ennen kuin Hämeenkulman pysyvät tilat ovat käytössämme”, kertoo Hyvinkään Yhdistykset ry:n hallituksen puheenjohtaja Aija Chrons.

”Hyvinkään Yhdistykset ry:n toiminnan päärahoitus tulee sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta STEA:lta, Hyvinkään kaupunki on osaltaan mahdollistanut toiminnan Siltakadun tilojen muodossa. Tarvitsemme myös jatkossa tämän kaupungin tuen pysyviin tiloihin, jotta toiminta voi jatkua. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena hyvinkääläisten sote- ja hyte-yhdistysten verkostojärjestönä on tarjota puitteet (tilat ja tuki) yhdistysten toiminnalle, mahdollistaa ja tukea vapaaehtoistoimintaa sekä ylläpitää avointa ja maksutonta, matalan kynnyksen kohtaamispaikka- ja ryhmätoimintaa. Tätä toimintaa olemme kuluneen vuoden aikana päässeet toteuttamaan vain välttävästi. Olemme sitoutuneet näihin tavoitteisiin ja toiminnan rahoitus on sidottu toimenpiteisiin ja tuloksiin, joita teemme näiden tavoitteiden eteen. Tämän vuoksi meillä ei ole enää mahdollista jatkaa odottavassa tilassa tämän kauempaa”, toiminnanjohtaja Anni Rekilä selventää haastavaa tilannetta.

Nordean tilat (n. 290m2) sijaitsevat katutasossa, joten sisäänkäynti Hämeenkadulta on esteetön. ”Tiloissa ei ole erillisiä huoneita, mutta pyrimme luovasti järjestelemään tilaa niin, että avoimen olohuonetoiminnan lisäksi tiloissa voisi toimia 2-3 ryhmää samaan aikaan. Väliaikaisissa tiloissa ei myöskään ole inva-wc:tä, mikä on todella harmillista. Toivomme kuitenkin kaikilta toimintaan osallistuvilta ymmärrystä ja joustamista tässä haastavassa tilanteessa. Toivomme myös, että tämä väliaikainen hätäratkaisu auttaa yhdistyksiä jaksamaan ja toimimaan odotteluajan yli ja voimme tarjota ihmisille taas paikan yhteisille kohtaamisille”, Rekilä pohtii.

Hyvinkään Yhdistykset ry:n henkilöstö aloittaa uusien tilojen muuton ja käytännön asioiden valmistelun välittömästi. Pyrimme saamaan tilojen varauskalenterin käyttöön jo joulukuussa. Muutto toteutunee heti loppiaisen jälkeen ja tavoitteena on saada ovet auki toiminnalle tammikuussa. Valitettavasti yhdistyskaappien siirto Siltakadulta on sen verran kallis ja työläs operaatio, ettei niiden muuttaminen näihin väliaikaisiin tiloihin nyt onnistu, Hämeenkulman pysyviin tiloihin ne toki siirtyvät. Pyrimme kuitenkin tarjoamaan väliaikaisia säilytysratkaisuja eri ryhmien tarvikkeille ja tavaroille myös näissä väliaikaisissa tiloissa.

Tiedotamme joulukuun aikana asiasta lisää ja pyydämme mukaan kaikkia yhdistystoimijoita ja vapaaehtoisia suunnittelemaan ja toteuttamaan muuttoa sekä väliaikaisten tilojen järjestelyjä.


Lisätietoja:

Aija Chrons                                                                                 Anni Rekilä

Hyvinkään Yhdistykset ry;n puheenjohtaja                                Hyvinkään Yhdistykset ry:n toiminnanjohtaja

p. 045 245 6844                                                                         p. 045 261 8806