Onnensillan uusien tilojen vuokrasopimusta ei saatu vielä päätökseen

13.11.2023

TIEDOTE 13.11.2023

Onnensillan tila-asioita on käsitelty Hyvinkään kaupunginvaltuustossa lukuisia kertoja vuoden 2023 aikana. Edellisen kerran asia oli esillä kaupunginvaltuustossa valtuustokyselyssä 9.10.2023, jolloin tavoiteaikatauluksi sopimusneuvotteluille asetettiin 13.11.2023. Päätökset Hämeenkulman tilojen vuokraamisesta Onnensillan käyttöön on tehty kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnassa sekä teknisessä lautakunnassa toukokuussa 2023. Vuokrasopimusneuvotteluista vuokranantajan kanssa vastaa Hyvinkään kaupungin tilakeskus.

Valitettavasti sopimusta ei saatu solmittua esitettyyn ajankohtaan (13.11.) mennessä, vaan asia menee vielä teknisen lautakunnan käsittelyyn 28.11. Tilakeskus arvioi, että vuokrasopimus päästään allekirjoittamaan joulukuun puolen välin tienoilla, mikäli tekninen lautakunta hyväksyy sopimuksen. Tämä siirtää remonttien aloitusta suurella todennäköisyydellä ensi vuoteen.

Emme ole myöskään saaneet vielä vahvistusta siitä, miten nuorisotila Pointin tilat ovat ensi vuonna yhdistysten käytössä, joten emme ole voineet vielä avata tilavarauksia ensi vuoden puolelle. 

Tiloja koordinoivan Hyvinkään Yhdistykset ry:n henkilöstö ja hallitus tekee kaikkensa, että yhdistysten käytössä olevia väliaikaisia tiloja olisi tarjolla ensi vuonna tätä vuotta paremmin. Etsimme myös väliaikaista ratkaisua yhteiselle olohuone- ja yhteisökahvilalle.

Pahoittelemme Onnensillan yhdistyksille, toimintaan osallistuville sekä vapaaehtoisille aiheutunutta haittaa pitkittyneen epävarman tilanteen takia. Tiedotamme asiasta lisää heti, kun saamme uutta tietoa.Puu marraskuussa.