Onnensillan tilannetta käsiteltiin valtuuston kyselytunnilla

21.3.2023

Onnensillan tila-asiat olivat eilen (20.3.) käsittelyssä Hyvinkään kaupunginvaltuuston kyselytunnilla. Valtuutettujen kysymyksiin Onnensillan tulevaisuudesta vastasivat sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen ja tekniikan ja ympäristön toimialan toimialajohtaja Marko Hytönen.

Onnensillan palovahinkojen korjausarvio on n. 300 000 € ja kaupunki odottaa edelleen vakuutusyhtiön päätöstä asiaan. Kiinteistö vaatisi myös ison peruskorjauksen lähivuosina, jonka kustannusarvio kaupungin arvion mukaan kohoaa noin 3 miljoonaan euroon. Lopullista päätöstä Onnensillan kiinteistön kohtalosta ei ole vielä tehty.

Kaupungin viranhaltijoiden mukaan paras ratkaisu tässä tilanteessa olisi löytää toiminnalle uudet tilat joko kaupungin omistamasta kiinteistöstä tai yksityiseltä sektorilta.

Asia etenee kaupungin toimesta ensi viikon aikana, jolloin saamme lisätietoa kaupungin tilaselvityksiin liittyen. Onnensillan tilat ovat myös keskustelussa ensi maanantaina (27.3.) kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kyselytunti on katsottavissa myös jälkikäteen kahden viikon ajan tästä linkistä (Onnensillan tilanne kohdassa 45:00): https://www.youtube.com/live/p3KpPf46Eug?app=desktop&feature=shares&fbclid=IwAR1c5Fn-b2OgC9PVaJ77vVj9vaYLWWPmUEyz1vFifjmyh_1vuJEVEq2uISE 

Asiasta keskustellaan yhdistystoimijoiden kesken myös Hyvinkään Yhdistykset ry:n vuosikokouksessa 28.3. klo 18 alkaen. Mukaan pääset ilmoittautumalla tämän lomakkeen kautta: https://forms.office.com/e/t0qMuB7BM0

Kiitos kaikille valtuutetuille hyvistä kysymyksistä ja asian esiin nostamisesta!


(LISÄYS 22.3.23) AamUposti kirjoittaa: "Hyvinkään kaupunginvaltuuston kyselytunnilla 20.3. käytiin vilkas keskustelu järjestökeskus Onnensillan tilojen ja toiminnan tulevaisuudesta."

Lue koko juttu: https://www.aamuposti.fi/paikalliset/5805761