Kummituksia ja kohtaamisia kokosi huimat 853 osallistujaa

3.11.2023

Yhteistyössä on voimaa! Saimme ponnistettua huiman suuren tapahtuman edellistä vuotta suuremmalla yhteistyökumppanijoukolla ja tuplaantuneella kävijämäärällä.  

Kummituksia ja kohtaamisia -koko perheen maksuton tapahtuma on paisunut vuosi vuodelta. Ensimmäisenä vuonna saimme koeponnistaa tapahtuman varsin pienimuotoisena. Paikalla oli 40 osallistujaa, vuonna 2022 luku kymmenkertaistui ja nyt tuplaantui. Joka kerta olemme iloisesti yllättyneitä tapahtuman suosiosta. Joka vuosi pyrimme kehittämään tapahtumaa. Yleisösuosio ymmärrettävästi tekee kehittämiseen omat haasteensa. Ensi vuoden suunnitelmia on jo kirjattuna ylös. Eli jatkoa on luvassa. 


Mikä ihmeen kummituksia ja kohtaamisia? 

Tänä vuonna Hyvinkään yhteiskoulun sisääntulokerros täyttyi hurjasta toiminnasta. Tapahtuma sisälsi erilaisia koko perheen toiminnallisia kummituspisteitä. 

Kaikki lapset pääsivät pyöräyttämään Kohtalonpyörää. Jotkut saivat onnea ja toiset superonnea. Laurean opiskelijoiden ja museokeskus TAIKAN yhteistyössä järjestämällä Haamuaskartelupisteellä syntyivät varjoteatterihahmot ja hohtohaamut. 

Villa Artun tarjoamassa Varjoteatterissa samat hahmot pääsivät esiintymään HUUUURJISSA tarinoissa. Pikku-Veturi innosti perheitä toimimaan yhdessä niin Sanabingossa, kuin Kummitustempuissa. 

Koko tapahtuman suosituin piste oli jälleen tänä vuonna upea Laurean opiskelijoiden toteuttama Pimeäseikkailu, jossa labyrintistä etsittiin omaa rohkeutta. 

Pimeämaalauksessa ei taiteilijat tiedä millainen teos kullakin kerralla syntyi. Joten jos kävit taiteilemassa, kannattaa kurkata pimeitä taideteoksia osoitteessa: www.hyvy.fi/pm Taideteoksia syntyi yli 100 ja ne kaikki julkaistaan sivuilla lähiaikoina. 

Kahvilan tuotto meni tänä vuonna Hyvinkään Omaishoitajat ry:lle. Kiitos ihanista tarjoiluista yhdistyksen väelle! 

Matkalla moni saattoi säihkähtää oikeita kummituksia ja vampyyreitä, jotka vilahtelivat pimeydessä tai vain tuijottelivat ohikulkijoita. Jotkut osallistujista tulivat tapaamaan kummituksia jo kolmatta kertaa. Tervetuloa taas ensi vuonna! 


Kiitos kaikille tapahtuman järjestelyissä mukana olleille! 

  • Hyvinkään Yhdistykset ry
  • Hyvinkään varhaiskasvatuksen Pikku-Veturi
  • Hyvinkään Omaishoitajat ry
  • Laurea ammattikorkeakoulu
  • TAIKA Hyvinkään museokeskus 
  • Lasten ja nuorten taidekeskus / Kulttuuritalo Villa Arttu
  • Uudenmaan epilepsiayhdistys ry
  • Hyvinkään Invalidit ry
  • ja vapaaehtoisia 

Ensi vuoden suunnittelu alkaa touko-kesäkuussa 2024.  Mukaan haastetaan kaikki yhteistyökumppanit, yhdistykset ja vapaaehtoistoimijat!

Huuhuu, miltäs kuulostaa?