Yhdessä eteenpäin! - puheenjohtajan joulutervehdys

17.12.2020

 Arvoisa yhdistyksen jäsen, vapaaehtoinen, tuttu tai tuntematon!

Mielenkiintoinen vuosi lähenee loppuaan. Tämä vuosi on väsyttänyt monet, huolestuttanut ja mietityttänyt, miten tästä eteenpäin! Onnensilta on sulkenut oviaan, ja henkilökunta on etätöissä. Olemme siirtyneet etäyhteyksiin ja huomanneet, että vuorovaikutus ja kohtaaminen onnistuvat kuvaruudullakin. Olemme tänä vuonna opetelleet kahvittelemaan ja pelaamaan bingoa verkossa.

Maailma muuttuu- yhdistystoiminta muuttuu-hankkeemme on ollut paikallaan ja hanketta tarvitaan jatkossakin, sillä yhdistysmaailma todellakin muuttuu ilman koronaakin. Sen vuoksi meidän on myös Hyvinkään Yhdistykset ry:ssä ollut tarpeen tehdä valintoja toiminnallemme. Taloudelliset resurssit ja julkinen avustusraha tulevat pienenemään jo ensi vuonna ja tarvitsemme yhä enemmän vapaaehtoisia toimintaamme. Tulemme siirtymään 2020- luvulla yhä enemmän murrosten vuosikymmenelle järjestö- ja kansalaistoiminnassa. Olemme siirtymässä etäyhteiskuntaan, ja teknologiset muutokset ovat suuria. Pakostakin suhteemme työn tekemiseen ja vapaa-aikaan tulee muuttumaan.

Tekniikka ei kuitenkaan tule korvaamaan vielä moniin vuosiin vaikuttamistyötä, organisointia tai työtä ihmiseltä ihmiselle. Me järjestötoimijat olemme tosin oppineet nopeastikin hyödyntämään tietotekniikkaa. Haluan kuitenkin ajatella, että hyvinkääläisille yhdistystoimijoille tärkeintä ovat ihmiset, jotka tekevät hyvää. Meidän tulee vain yhdistyksissä rohkeasti yhdessä luoda uusia visioita toiminnallemme, tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä ja kasvattaa osaamista. Tätä tapahtuu jo monessa yhdistyksessämme.

Yhdessä olemme enemmän!

Rauhallista Joulun aikaa oheisen runon siivittämänä!

Aija Chrons, hallituksen puheenjohtaja                                                             

Katso taaksesi ja kiitä.
Katso eteenpäin ja luota.
Katso ylöspäin ja usko. 
Katso ympärillesi ja rakasta.
Hyvää Uutta Vuotta!