Puheenjohtajan tervehdys!

8.12.2021

Välittämisen aika!

Joulukuussa 3.12. vietimme kansainvälistä juhlapäivää, vapaaehtoisten päivää. Marraskuussa 26.11. vietimme välittämisen päivää. Nämä teemat ovat tänä huolestuttavina päivinämme entistä tärkeämpiä!

Välittäminen nähdään usein tärkeinä tekoina. Se on myös halua auttaa ja toisen parhaaksi toimimista. Kyse on teoista, toiminnasta, ihmisten välisistä tapahtumista. Välittämistä tarvitaan etenkin näin korona-aikaan!

Merkityksellisyyden tunne syntyy siitä, että kokee olevansa osa yhteisöä, pienempää tai isompaa. Meille jokaiselle on tärkeää kuulua johonkin. Tulla kohdatuksi, nähdyksi omana itsenämme. Meillä jokaisella on mahdollisuus vapaaehtoisina välittää toisistamme, olla osana luomassa merkityksiä toisillemme. Välitäthän myös itsestäsi?

Hyvinkään Yhdistykset ry on tänä vuonna panostanut ennen kaikkea uuden strategian ja toiminnan kehittämiseen. Tällä hetkellä jännitämme STEA-avustuspäätösten julkaisua ja uudistamme Onnensillan tiloja entistä toimivammiksi ihmisten kohtaamispaikaksi. Olemme saaneet keväällä ja kesällä kuulla lukuisten kuntalaisten, vapaaehtoisten, yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien mielipiteitä, ajatuksia ja palautteita Onnensillan kehittämisestä. Kiitos kaikille kyselyihin, haastatteluihin ja työpajoihin osallistuneille! Muutoksia on tarpeen suunnitella ja valmistella yhdessä!

Yhdistysten tulevaisuus on mietityttänyt monia tänäkin vuonna. Verkostot ovat laajentuneet ja työtä tehdään edelleen paljolti koronan kourissa etänä tai koronatartuntaa kaihtaen. Toisaalta haasteiden keskellä olemme voineet löytää uusia ja luovia ratkaisuja toimintatapoihimme.

Hyvinkään Yhdistykset ry haluaa tavoitella elinvoimaista toimintaa kehittyvässä sosiaali- ja terveysjärjestöjen roolissa. Se haluaa kutsua jokaista jäsenyhdistystään entistä tiiviimpään yhteistyöhön ja innovatiiviseen kumppanuuteen. Tahdothan olla siinä mukana? Osallistumalla toimintaamme vapaaehtoisena toimijana tai auttamisen kohteena voit saada elämääsi   kokemuksia, joilla on kauaskantoisia ja merkityksellisiä vaikutuksia hyvinvointiisi.

Joululla on monelle suuri merkitys. Olkoon se teille jokaiselle välittämisen aikaa, merkityksellisyyden kokemusta ja suurta toivoa tulevaan! Kiitos merkityksellisestä vapaaehtoistyöstäsi!

Aija Chrons

Hyvinkään Yhdistykset ry:n hallituksen puheenjohtaja