Pelastetaan Onnensilta: Kuntalaisten olohuonetta tarvitaan jatkossakin Hyvinkäällä (Mielipidekirjoitus Aamupostissa 11.4.2023)

11.4.2023

Onnensillan tilat ovat palvelleet Hyvinkääläisiä yhdistyksiä vuosien ajan. Tilat ovat olleet esteettömät ja esteettiset. Myös tilat ovat olleet sopivan kokoiset ja muunneltavissa eri käyttötarkoituksiin.

Tilojen keskeinen sijainti on oleellinen asia niiden saavutettavuudessa.

Onnensillan toimintakauden aikaan vuonna 2022 tilavarauksia on keskimäärin yli 45 varausta viikossa. Tämän lisäksi päivisin on toimijoiden yhteisiä avoimia tapahtumia.

Onnensilta on ollut yhdistyksien ja kuntalaisten olohuone. Pandemian jälkeen tapahtumat ja Onnensillan palvelut ovat lisänneet kuntalaisten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Pienellä vuosimaksulla myös AsenneMartat ovat saaneet tilat käyttöönsä. Olemme mahdollistaneet erilaisia avoimia ja jäsentapahtumia kädentaidoista liikuntaan. Jäsenistö koostuu pääsääntöisesti työikäisistä, ja käytämme tiloja iltaisin sekä viikonloppuisin.

Jos Onnensillan tilat poistuvat käytöstämme, korkeiden tilavuokrien takia yhdistyksemme monipuoliset tapahtumat supistuvat tai lakkaavat kokonaan. Näin myös yhteisöllinen ja aktiivinen yhdistys voi kuihtua.

Hyvinkään kaupungin pelikirjan 2.0 kaupunkistrategian mukaan yhteisöllisyys on yksi Meidän Hyvinkään -kärkihankkeita.

Vaadimme nyt kaupunkia ottamaan käytännön päätöksenteossa huomioon kärkihankkeen mukaiset toimenpiteet tavoitteet yhteisöllisyydestä ja mahdollistaa Hyvinkään yhdistyksen toimimisen jatkossakin osana kuntalaisten yhteisöllisyyttä.

Tinja Kaivolahti

puheenjohtaja

Virpi Turunen

varapuheenjohtaja

AsenneMartat