Palapelimestarit 2022 tähtäävät MM-kisoihin

12.12.2022

Onnensillassa järjestettiin viime sunnuntainta Palapelimestarit 2022 -kilpailu, joihon osallistui 16 joukkuetta eripuolilta Suomen. "Osallistujia saapui sankoin joukoin esimerkiksi Turusta, Tampereelta, Mikkelistä, Helsingistä kuin Kotkastakin. Voi sanoa, että eteläinen Suomi oli edustettuna", kertoi kilpailun järjestelyistä vastannut Onnensillan vapaaehtoinen Ohto Kokko. Kaikkiaan osallistujia tapahtumassa oli 74.

Joukkueet muodostuivat kaiken ikäisistä kisailijoista, joukkueet olivatkin jakautuneet avoimeen- tai sukupolvetsarjan. Alkulohkojen jälkeen finaalissa toisista mittaa ottivat omien lohkojensa parhaat.

Päätä huimaavat tulokset saivat niin ensimmäiseksi kuin toiseksi tulleet. Ensimmäiseksi noin kymmenen palan erolla kirinyt Paloittelijat päihittivät Buckinghamin Palaset. Paloittelijoissa pelasivat Teija Taavettila, Heidi Siipola, Emilia Eloranta ja Elina Lehtimäki.

Toisilleen ennalta tuntemattomat Paloittelijat veivät voiton, kun 500 palan peli valmistui 28 minuutissa. Joukkueen tavoitteena on Espanjassa järjestettävät MM-kisat. Joukkueen jäsenet luonnehtivat itsejään soolopelaajiksi. "Todella kiva kokemus tehdä ryhmässä. Vaikka meillä on monia eri rakennustyylejä, niin nyt päästiin hyvin yhdistämään eri strategiat." Tapahtuma itsessään keräsi kiitosta voittajilta: "Mukavan pieni tapahtuma. Matalan kynnys osallistua."

Toisena maaliin pääsi Buckinghamin palasetm, jotka haastoivat voittajat tiukkaan kisaan. Buckinghamin palasten kapteeni on tehnyt kesän aikana 500 palan pelejä 50. Joukkue ei ole juurikaan aikaisemmin pelannut yhdessä.

Sukupolvet sarjan voitti joukkue nimeltään Kuusi palaa. Voittajat koostuivat yhdestä ensikertalaisesta, toisesta tusinakasaajasta sekä parista kokeneesta palapelaajasta. Joukkue hehkutti tapahtumaa ja omaa pelityyliään: "Hauska kokemus. Ihan leikkimielisesti tultiin, mutta hampaat irvessä pelattiin. Oli oikein sykkeet koholla."