Pelastetaan Onnensilta: Mielipidekirjoitus 28.3.2023 Aamupostissa

28.3.2023

Onnensiltaa tarvitaan

”Maailmassa on neljänlaisia ihmisiä: heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia, heitä jotka ovat omaishoitajia, heitä, joista tulee omaishoitajia, heitä, jotka tarvitsevat omaishoitajia” (Rosalynn Carter).

Hyvinkääläisten yhdistysten yhteinen toimitalo Onnensilta on sulkeutumassa siellä olleen tulipalon jälkiseurauksena. Onnensilta on ollut tärkeä kohtaamispaikka eri yhdistysten ja niiden jäsenten kokoontumis- ja tapaamispaikkana.

Hyvinkään kaupunki on satsannut mm. urheilutiloihin ja hyvä niin. Mutta me yhdistystoimijat ja jäsenet tarvitsemme myös oman tilan, jonne on kaikkien helppo päästä, jonne on esteetön kulku.

Me eri yhdistystoimijat teemme arvokasta arjen työtä kukin omassa yhdistyksessämme. Tarvitsemme nyt paikallista päätöksentekoa helpottamaan yhdistysten toimintaa tilojen puitteissa. Toimimme muutenkin monenlaisten arjen haasteiden keskellä ja Onnensillan toiminnan lakkaaminen ilman korvaavaa tilaa vaikeuttaa osaltaan toimintaamme.

Me jokainen, kukin neljänlaisesta ihmisestä tarvitsemme toisiamme. Yhteiset tapaamiset ja jakamiset ovat ovat jaksamisen kannalta korvaamaton asia. Tähän me tarvitsemme Onnensillan kaltaista toimintatilaa ja siksi nyt katseemme ja ajatuksemme kääntyvät kaupungin virkamiesten ja päättäjien puoleen.

 

Ari-Pekka Laakso
omaishoitaja
Hyvinkään Omaishoitajat ry:n puheenjohtaja