Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisena Onnensillan Olohuoneessa

Onnensillan Olohuone tarjoaa kaikille avoimen matalan kynnyksen kohtaamispaikan. Onnensillassa ihmiset voivat lukea päivän lehdet, pelata pelejä, saada juttuseuraa, osallistua maksuttomaan toimintaan, nauttia kupponen kuumaa makean ja suolaisen kera, hyödyntää hyvinvointilaitteita veloituksetta, saada tietoa yhdistystoiminnasta ja paljon muuta. Onnensilta on avoinna ma-pe klo 10-15, vapaaehtoisena voit varata itsellesi sopivat työajat aukioloajan puitteissa. Toiminta on omasta halusta lähtevää ja omilla taidoilla auttamista. Apua voi antaa kerran, tilapäisesti, satunnaisesti, säännöllisesti tai yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa. Onnensillassa on aina henkilökuntaa paikalla, joten tuki ja ohjaus on lähellä. Lisäksi järjestämme kaksi kertaa vuodessa yhteistä virkistystä.

Oletko parhaimmillasi erilaisten pelien keskellä tai loistatko ompelukoneen laulaessa? Oletko taitava tarinankertoja tai intohimoinen kädentaitaja? Olisitko halukas jakamaan myös muille taitojasi ja intohimojasi? Onnensillassa on lukuisia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena, tärkeintä on ystävällinen ja lämmin ihmisten kohtaaminen. Vapaaehtoisena olet tärkeä tunnelmanluoja, sinua tarvitaan!

Mistä näistä tunnistat itsesi?

  • Olohuone-innostaja, joka jakaa omaa osaamistaan esimerkiksi pelit, ompelu, käsityöt, askartelu, maalaaminen, liikunta, kirjapiiri, ajankohtaiset ajatukset tai vaikkapa muistelu
  • Olohuone-luotsi, joka löytää yksinäisiä ihmisiä ja saattelee heidät toimintaan mukaan
  • Olohuone-rummuttaja, joka osaa rummuttaa toiminnasta vaikkapa somessa
  • Olohuone-sohvanvaltaaja, joka nauttii uusiin ihmisiin tutustumisesta ja tarinan iskennästä
  • Olohuone-tempautuja, joka innostuu yksittäisten tapahtumien ja tempausten järjestämisestä
  • Vai eikö mikään osunut, mikä olisi sinun ehdotuksesi?

Tule rohkeasti juttelemaan mahdollisuuksistasi toimia vapaaehtoisena! 

Vapaaehtoistoiminnan yhteyshlö Noora Widing,
noora.widing@hyvy.fi tai 045 168 4577.

Lämpimästi tervetuloa iloiseen joukkoomme!