Hyvinvointiryhmän kuulumisia kevätkaudelta!

24.5.2018
Eero Eskolan rahaston tukeman Turvallisia ja toimintakykyisiä vuosia ikäihmisille -hankkeen toisen vuoden kevätkausi on saatu päätökseen. Aktiiviseen ryhmään kuului kaikkiaan 20 henkilöä ja se kokoontui joka torstai välillä 1.3. – 24.5.2018. Ohjaajana toimi tuttuun tapaan fysioterapeutti Sari Honkalehto.

Viime vuoden tapaan jokaisella kokoontumiskerralla oli oma teema, joiden valinnassa oli otettu huomioon osallistujien toiveet. Miniluentojen lisäksi tutustuttiin erilaisiin liikuntavälineisiin sekä tapoihin kehittää lihaskuntoa, liikkuvuutta, liikunta- ja tasapainotaitoja. Kevään aikana tutuiksi tulivat tuolijumppa, ikäihmisten voimaharjoittelu, suuret jumppapallot, sauvakävely, keppijumppa, tasapainolaudat, käsipainot, vastuskuminauhat, asahi, vesivoimistelu sekä erilaiset rentoutuskeinot. Lisäksi urheilupuistossa tehtiin halukkaille ikäihmisten kuntotestit.

Ryhmäläisten iloksi viime vuoden palautteissa toivottu mahdollisuus tutustua ohjattuna erilaisiin Hyvinkään liikunta- ja harrastustiloihin toteutui, kun osa hanketuesta voitiin käyttää tähän toimintaan.
Tutustumiskäynnit olivat erittäin tervetulleita erityisesti ryhmässä olleille uusille hyvinkääläisille. Ensimmäinen käynti toteutettiin Sveitsin uimalaan 15.3, jonka yhteydessä oli mahdollisuus tutustua kuntosaliin sekä osallistua ohjattuun vesijumppaan. Toinen käynti suuntautui 12.4. Villatehtaalla sijaitsevan Takomon liikuntatiloihin. Suurimmalle osalle ryhmäläisistä käynti Takomon tiloissa oli ensimmäinen ja sen tarjoamat mahdollisuudet olivat iloinen yllätys. 17.5. tehtiin retki Knehtilän luomutilalle Palopurolle. Tilan emäntä Minna Sakki-Eerola otti ryhmän vastaan ja kertoi kahvittelun lomassa tilan historiasta sekä nykyisestä toiminnasta. Liikunta toteutettiin kävelylenkin muodossa tilan ympäristöön tutustuen ja pihalla jumpaten.


Hanke jatkuu kesätauon jälkeen 6.9. alkaen, uusia ryhmäläisiä mahtuu mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautumiset Onnensiltaan Noora Widingille, 045 168 4577 tai noora.widing@hyvy.fi

Tervetuloa mukaan kaikki vanhat ja uudet ryhmäläiset!