Hyvy ry mukana HyvinTorin kehittämisessä!

24.4.2018

Verkostotyön koordinaatioryhmän Heidi Kokko (ylh. vas.), Tuija Vänskä, Noora Widing, Hannele Liesmäki, Yrjö Hutri, Marjatta Kouhia (alh. vas.), Tarja Laitila-Mphande, Tero Vainio ja Aino Kuronen.
Verkostotyön koordinaatioryhmän Heidi Kokko (ylh. vas.), Tuija Vänskä, Noora Widing, Hannele Liesmäki, Yrjö Hutri, Marjatta Kouhia (alh. vas.), Tarja Laitila-Mphande, Tero Vainio ja Aino Kuronen.

Hyvinkään Yhdistykset ry on mukana koko kaupungin kattavassa verkostotyön koordinaatioryhmässä, yhdessä seurakunnan, kaupungin, yrittäjien, potilasoppimiskeskus Sopen (HUS), eläkeläistuen ja omaishoitajien kanssa.

 

Ideakilpailun voittanut hyvinkääläishanke aloittaa pilottivaiheen – "Ideana on kerätä yhden verkkosivun alle kattava valikoima palveluntarjoajia"
​Teksti ja kuva Toni Forssell/ Aamuposti

HYVINKÄÄ  |  Hyvinkääläisen verkostotyön koordinaatioryhmän toteuttama, ikäihmisille tarkoitettu Palvelutori-hanke voitti marraskuussa 2017 Sitran ideakilpailun 10 000€ pääpalkinnon. 

Hankkeen juuret ovat vuonna 2015 avatussa, Hyvinkään kaupungin internet-sivuilta löytyvässä ikäihmisten palvelutorissa, jota koordinaatioryhmä halusi lähteä jalostamaan.

Hanke on alkuvuoden aikana edennyt ja 1. toukokuuta on tarkoituksena käynnistää sen pilottivaihe. Palvelun nimi on myös vaihtunut Hyvintoriksi ja se on irtautunut omalle hyvintori.fi -verkkosivulleen.

– Palvelun ideana on yhä kerätä yhden verkkosivun alle mahdollisimman kattava valikoima erilaisia, ikäihmisille suunnattuja palveluntarjoajia eri toimialoilta. Niiden joukossa on yrityksiä, järjestöjä sekä seurakunnan ja kaupungin palveluita, kertoo Tero Vainio palvelun teknisestä toteutuksesta vastaavasta Trendel Oy:stä.

Hyvintori on myös saanut päätukijakseen Hyvinkään Eläkeläistuki ry:n. He kokevat Hyvintorin tärkeänä hankkeena.

– Halusimme lähteä taustavoimaksi hankkeelle, jonka koemme kehittävän asiakaslähtöistä pohjaa sille, että kuka tahansa vanhus löytäisi helposti sen mitä tarvitsee, Hyvinkään Eläkeläistuki ry:n Aino Kuronen avaa mukaan lähtemisen taustoja.

Toukokuussa alkava pilottivaihe toteutetaan ideakilpailusta voitetulla 10 000 euron palkintorahalla.

– Tarkoituksenamme on pilotin alkuun mennessä saada mukaan yhteensä noin 60 yritystä, Vainio sanoo.

Kun Hyvintoriin on eroteltu yhteensä 20 eri toimialaa, tarkoittaa se kolmea yritystä per toimiala. Vainio uskoo tavoitteen täyttyvän ja haluaa myös muistuttaa, että hankkeeseen mukaan lähteminen on kaikille ilmaista.

Hyvintorissa on pyritty suoraviivaisuuteen ja helppouteen. Sivusto on jaettu palvelusektoreittain ja niistä jokaiselta löytyy oma puhelinnumero, johon soittamalla puhelinohjausjärjestelmä yhdistää puhelun kyseisen toimialan alla olevaan yrittäjärinkiin.

– Jos ensimmäinen yrittäjä ei vastaa, puhelinohjaus yhdistää soittajan seuraavalle yrittäjälle ja niin edelleen, Vainio valaisee.

Yrittäjärinkien järjestys vaihtelee, jotta yhteydenotot jakautuisivat mahdollisimman tasapuolisesti. Henkilö voi myös lähestyä toimijoita sähköpostitse, jolloin pyyntö menee kaikille kyseisen palvelualan toimijoille samanaikaisesti.

– Sivustolta löytyy myös hakemisto niille, jotka haluavat hakea jotain tiettyä toimijaa.

Pilottivaiheen aikana kerätään palautetta palvelua käyttäviltä ihmisiltä ja niiden pohjalta sitä pyritään jalostamaan entisestään.

Koordinaatioryhmässä mukana olevat Hyvinkään kaupungin ikääntyneiden palveluohjaus ja seurakunnan diakoniatyö uskovat, että Hyvintorista voisi muodostua tulevaisuudessa varteenotettava, paikallinen palveluntuottaja.